شما میتوانید در این بخش پاسخ سوالات متداول خود را بیابید، در صورت نیاز با کارشناسان از روش های موجود در ارتباط باشید.

یو پی اس آفلاین (Standby UPS) چیست؟

در این نوع دستگاه، مسیر Bypass به عنوان مسیر پیش‌فرض در نظر گرفته شده است. یعنی در شرایط عادی، که برق شهری وصل است و انرژی ورودی در بازه‌ی مجاز تعریف شده قرار دارد، جریان مستقیما از ورودی به خروجی رفته و در اختیار دستگاه مصرف کننده قرار می‌گیرد. در این وضعیت، باتری شارژ شده و اینورتر در حالت آماده به کار قرار دارد. حال چنانچه برق شبکه قطع گردد و یا دچار اختلالاتی خارج از بازه مجاز تعریف شده شود، بلافاصله توسط ترانسفر سوئیچ، مسیر باتری فعال شده و برق اضطراری مورد نیاز خروجی، از طریق باتری و با عبور از اینورتر تامین می‌شود . از جمله مزایای این نوع UPS می‌توان به قیمت پایین، طول عمر بالا، وزن سبک‌تر، تولید صدا و حرارت کمتر و هزینه‌های نگهداری پایین اشاره کرد.

یو پی اس لاین اینتراکتیو (Line Interactive UPS) چیست؟

به این نوع دستگاه، یو پی اس تعاملی نیز می‌گویند. مدار این دستگاه تا حد زیادی شبیه به نوع آفلاین است. یعنی در حالت عادی، مسیر پیش فرض برای تامین توان خروجی، مسیر بای پس است. البته در این مسیر تعداد فیلترهای بیشتر و یک ترانسفورمر tap changing تعبیه شده است که باعث می‌شود کیفیت توان خروجی در مقایسه با نوع آفلاین، بهتر باشد. همچنین این نوع UPS فاقد رکتیفایر مستقل است و به جای آن از یک اینورتر دو طرفه استفاده می‌کند. این اینورتر همواره در حال فعالیت است. در حالت عادی که مسیر بای پس فعال است، اینورتر به صورت شارژر عمل کرده و باعث تبدیل جریان متناوب به مستقیم و شارژ باتری می‌شود. هنگامی که برق شبکه قطع گردد و مسیر باتری فعال شود، اینورتر فعالیت اصلی خود را انجام داده و با تبدیل جریان مستقیم باتری به جریان متناوب، برق اضطراری موردنیاز خروجی را تامین می‌کند. به علت فعالیت مداوم اینورتر، مصرف برق زیادی داشته، حرارت بیشتری تولید کرده و معمولا طول عمر کمتری دارد. با این وجود، یو پی اس لاین اینتراکتیو از راندمان مناسبی برخوردار است و بیشتر برای پشتیبانی شبکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یو پی اس آنلاین (Online UPS) چیست؟

یو پی اس آنلاین پرکاربردترین نوع UPS است و در سطح جهان بیشترین استفاده را دارد. در این نوع UPS، همواره مسیر باتری فعال بوده و توان خروجی همواره پس از عبور جریان ورودی از رکتیفایر و اینورتر تامین ‌می‌شود. بدین صورت که جریان متناوب ورودی به رکتیفایر رفته و در آنجا به جریان مستقیم تبدیل می‌شود، سپس این جریان مستقیم یا برای شارژ باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا مستقیما به اینورتر رفته و پس از تبدیل به جریان متناوب به پورت خروجی منتقل شده و مصرف می‌گردد. فرقی نمی‌کند که برق شبکه وصل بوده یا قطع باشد، جریان خروجی همواره از این مسیر تامین می‌گردد. تنها تفاوت آن در این است که در هنگام قطعی برق، رکتیفایر فعالیتی ندارد و جریانِ مستقیم از طریق باتری تامین و به اینورتر منتقل می‌شود.

در صورتی هر یک از اجزای مسیر باتری (رکتیفایر-اینورتر) دچار خرابی شوند. سوئیچ ترانسفر، مسیر باتری را قطع و مسیر بای پس را فعال می‌کند تا توان خروجی، مستقیما از جریان ورودی تامین شود و وقفه‌ای در تامین جریان الکتریکی موردنیاز به وجود نیاید. به یو پی اس نوع آنلاین، به علت وجود دو تبدیل جریان در مسیر ورودی به خروجی، تبدیل AC به DC توسط رکتیفایر و سپس تبدیل DC به AC توسط اینورتر، یو پی اس دابل کانورژن می‌گویند. این نوع UPS، از آنجا که توان خروجی آن از ولتاژ و تغییرات فرکانس جریان ورودی مستقل است، بهترین کیفیت برق را در میان انواع UPS دارد و برای تامین برق دستگاه‌های حساسی مثل تجهیزات پزشکی گزینه مناسبی محسوب می‌شود. در مورد معایب آن می‌توان گفت که این نوع از UPS به علت کار مداوم اینورتر و رکتیفایر، فرسایش بیشتر و طول عمر کمتری دارد. همچنین قیمت بالاتری داشته، تلفات انرژی آن بالاست و حرارت زیادی تولید می‌کند.